هیتر یا بخاری صنعتی

هیتر یا بخاری صنعتی وسیله ای می باشد که حرارت مورد نیاز کارخانجات، گلخانه ها، مرغداری ها، سالن های پرورش قارچ و طیور را تامین می کند. هیتر با انواع سوخت های مختلف مانند گاز، گازوئیل، برق و دوگانه سوز کار می کند. تامین حرارت در جاهایی که جانواران و گیاهان را پرورش می دهند از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد.

دما از عوامل بسیار مهم و ضروری در پرورش جانداران است و اگر به صورت دقیق تنظیم نشود شاهد کاهش راندمان تولید خواهیم بود. عوامل مختلفی در ساخت هیترها دست به دست هم می دهند تا دستگاه از کیفیت و راندمان بالایی برخوردار باشد.

هیتر های برقی خانگی

 

هیترهای خانگی انواع مختلفی دارند که از این جمله می توانیم به هیتر خانگی برقی، هیتر خانگی فن دار و غیر اشاره نماییم، نقطه مشترکی که تمامی این هیترهای خانگی دارند تولید گرما می باشد اما کدام یک از این بخاری ها راندمان بیشتری دارند در ادامه مطلب اشاره خواهیم نمود.

بهترین نوع هیتر های خانگی را می توانیم هیترهای برقی بدانیم که از راندمان بسیار بالایی برخوردار اند، هیترهای الکترونیکی به دو نوع تابشی و فن دار تقسیم می شوند. هیتر تابشی از گرمای بسیار مناسبی برخوردار می باشد.

بخاری های برقی دارای فن می باشند که می توانند از طریق فن یا پروانه سرما را مکیده و به گرما تبدیل نمایند و در ادامه گرمای تبدیل شده را به سمت سالن هدایت نمایند، در نتیجه این امر سرعت گرم شدن اتاق توسط این هیتر بسیار بالا می باشد.

هیتر های گازی

 

هیتر های گازی  نوعی از سیستم گرمایشی هستند که مستقل از سیستم موتور خانه ی مرکزی عمل می نمایند. هیتر های گازی هوا را مستقیما گرم می کنند به عبارت دیگر می توان گفت عملکرد این سیستم به صورت موضعی می باشد. با توجه به این که روش های مختلفی جهت تامین گرمایش محیط وجود دارد، این سیستم گرمایشی یکی از مناسب ترین روش ها به جهت گرم نمودن محیط نیز می باشد. این نوع هیتر به وسیله ی فن دمنده که در قسمت پشتی آن تعبیه شده است باد گرم را به فضا پرتاب می نماید. لازم به ذکر است برخی از این هیتر ها با کنترل اتوماتیک دما قادر به کنترل نمودن دمای فضا می باشند.

به طور کلی می توان گفت که هیتر های گازی به سه نوع فن دار، بدون فن و تابشی تقسیم بندی می شوند.

هیتر گازی فن دار

 

هیتر گازی فن دار یک هیتر کارگاهی بوده که به جهت تامین هوای گرم مکان های صنعتی، انبارها، سوله ها و … مورد استفاده قرار می گیرد. این سیستم گرمایشی به وسیله ی فن دمنده هوای گرم را به سمت محیط پرتاب می نماید. از جمله مزایای هیتر گازی فن دار می توان به تعیین جهت پرتاب گرما اشاره کرد که به صورت ۴ جهته می باشد. هیتر گازی فن دار دارای ترموستات محیطی می باشد که به طور اتوماتیک در زمان هایی که اکسیژن محیط کاهش پیدا می کند موجب خاموش شدن هیتر می گردد.

هیتر گازی بدون فن

این نوع هیتر تقریبا شبیه به هیتر های گازی فن دار هستند با این تفاوت که در ساخت آن ها به منظور جهت انتقال گرما، از فن استفاده نشده است و روشن بودن فن کاملا اختیاری می باشد. یکی از اصلی ترین مزایای هیتر گازی بدون فن نسبت به هیتر گازی فن دار بی صدا بودن این سیستم گرمایشی می باشد که آن هم به علت عدم نیاز به روشن بودن فن می باشد. این نوع هیتر ها نسبت به هیتر های فن دار در سایز های بزرگتری طراحی و تولید می شوند.

هیتر گازی تابشی

 

هیتر های گازی تابشی، اجسام، افراد و ماشین آلات را به وسیله ی تابش گرما گرم می کنند. طرز کار این هیتر ها به این گونه می باشد که تشعشعات فرو سرخ تبدیل به گرما شده و افراد احساس گرما می کنند. به طور مثال در یک سوله که افراد فقط به دور یک میز در منطقه ی مشخصی فعالیت دارند استفاده از هیترگازی تابشی می تواند بسیار به صرفه و کارآمد باشد زیرا با بکارگیری این سیستم تنها محل فعالیت افراد گرم می شود و سایر قسمت های سوله و هم چنین حجم هوای موجود در سالن گرم نمی گردد.

هیتر های برقی صنعتی

 

هیتر برقی دستگاهی می باشد که جریان الکتریکی را از پریز برق دریافت و آن را به گرما تبدیل می نماید. گرمای تولید شده با عبور جریان از موادی که دارای مقاومت الکتریکی بسیار بالا هستند تولید می گردد. از این لحاظ عملکرد هیتر های برقی کاملا شبیه به لوازم برقی دیگر مانند اتو های برقی می باشدهیتر های برقی به جهت گرم نمودن اتاق های کوچک که استفاده ی زیادی از آن ها نمی شود بسیار مناسب و کارآمد بوده و همچنین در دیگر مکان هایی که گزینه ی دیگری جهت تامین گرما وجود ندارد مانند کانکس ها، مناطقی که خارج از شهر هستند و به گاز شهری دسترسی ندارند و … که صرف هزینه به جهت نصب سایر سیستم های گرمایشی مقرون به صرفه نیست، هیتر های برقی قادرند گزینه ی مناسبی برای گرم نمودن محیط های ذکر شده باشند.

این مقاله را هم بخوانید :   بررسی آنتی اکسیدان پلیمری و گریدهای متداول

هیتر برقی فن دار

این محصول دارای المنت بوده و به جای این که گرما را از طریق سطح به محیط منتقل کند، آن را از طریق فن به محیط پیرامون پرتاب می کند. بازده این محصول نسبت به نوع تابشی آن به مراتب بهتر است. این نوع هیتر به منظور تنظیم دما دارای ترموستات می باشد و از امنیت بالاتری نسبت به نوع تابشی آن برخوردار است. به دلیل پخش شدن هوای گرم تولید شده توسط المنت ها توسط فن دستگاه، هوای گرم در محیط به صورت لایه ای انباشته نمی شود.

هیتربرقی تابشی

این دستگاه گرما و حرارت را از طریق تابش گرما به محیط پیرامون خود منتقل می کند. گرمای تولید شده توسط المنت های دستگاه ایجاد می شود و از طریق یک سطح بازتاب کننده که در آن وجود دارد گرما را به محیط پیرامون منتقل می کند. برد های کنترل کننده در این محصول وظیفه قطع و وصل جریان را بر عهده دارند.

هیتر برقی صنعتی

این محصولات در دو مدل تک فاز و سه فاز در بازار وجود دارند. از هیتر برقی صنعتی به دلیل قدرت هوادهی بسیار بالا در سالن های بسیار بزرگ مانند سوله ها و کارخانه ها استفاده می کنند. هیتر برقی صنعتی از استحکام و مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی، زنگ زدگی و نور خورشید برخوردار بوده و صدای بسیار کمی را تولید می کند. این دستگاه همچنین دارای فن آکسیال می باشد که زمانی که المنت های دستگاه روشن می شوند به صورت خودکار شروع به کار کرده و دمای بالای المنت های دستگاه را به محیط منتقل می کند.

بخاری یا هیتر صنعتی

هیتر صنعتی در فرآیندهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد که دمای یک شی یا فرآیند نیاز به افزایش دارد. به عنوان مثال، روغن روغنکاری قبل از آن که در یک دستگاه تغذیه شود، باید گرم شود، یا ممکن است یک لوله به گرما نیاز داشته باشد تا از سرمازدگی در آن جلوگیری شود. هیتر های صنعتی با تبدیل انرژی الکتریکی به گرما کار می کنند. سپس گرما از طریق اشکال مختلف انتقال حرارت به فرآیند منتقل می شود.

کاربرد ها:

کاربرد هیتر صنعتی در صنایع شیمیایی:

یکی از کاربرهای هیتر های صنعتی در صنایع شیمیایی می باشد. بسیار مهم است که هیتر صنعتی مورد استفاده در صنایع شیمیایی مطابق با استانداردهای لازم و کیفیت بالا باشد تا بتواند گرمای مورد نیاز صنایع پتروشیمی را تامین کند. مثلا یکی از انواع هیتر مورد استفاده در صنایع شیمیایی هیترهای چرخشی هستند که گرما را با بالاترین سرعت تولید می کنند. هیترهای چرخشی بسیار کم مصرف بوده و با محیط سازگاری بیشتری دارند در نتیجه آسیب کمتری به محیط وارد می کند.

کاربرد هیتر صنعتی در صنایع الکترونیکی:

هیتر صنعتی در صنایع الکترونیکی و نیروگاه های برق گرمای مورد نیاز را برای محیط به طور یکنواخت تولید می کند.

کاربرد هیتر صنعتی در صنایع نفت و گاز:

هیتر صنعتی در صنایع نفت و گاز برای تولید گرمای طبیعی، جلوگیری از یخ زدگی برخی مایعات و تجزیه مواد گازوییلی کاربرد دارد.

کاربر هیتر صنعتی در صنایع ساختمانی:

از جمله کاربردهای هیتر صنعتی در صنایع ساختمانی می توان به تولید گرما و حرارت برای محیط های بزرگ مانند کارخانه ها و… اشاره کرد.

کاربرد هیتر صنعتی در صنایع خودروسازی:

از هیتر صنعتی در صنعت خودرو سازی به عنوان وسیله ای برای پیش گرم کردن در روند فرم دهی و حرارتی خودرو استفاده می شود.

کاربرد هیتر صنعتی در صنایع دام و طیور:

استفاده از هیتر صنعتی در صنایع دام و طیور باعث کاهش مصرف انرژی و در نتیجه کاهش هزینه های تولید می شود.

 

مهر تجهیز ایرانیان بیش از 15 سال تجربه در زمینه ی صنعت تهویه