در هر سازمان حداقل چهار C را میتوان جستجو کرد. مشتری[1]، شرکت[2]، رقیب[3] و تغییر[4]، که هر یک از این عوامل میتوانند نقشی اساسی در موقعیت شرکت ایجاد کنند. همچنین با توجه به ترکیب این عوامل سازمانها استراتژیهایی را برای موفقیت و غلبه بر نقاط ضعف و تقویت نقاط مثبت در پیش میگیرند. یکی از ویژگیهای محیطهای جدید رقابتی در دنیای امروز تغییر بیشتر این عوامل، حداقل در بیشتر صنایع یا حوزههاست. از یک سو نقش مشتری به مهمترین عامل اثرگذار سازمانی ارتقا یافته و از سوی دیگر رقابت به نحو غیرقابل تصوری گستردهتر شده است. همچنین با ایجاد امکانات ارتباط الکترونیکی کسب و کارهای فردی وبمحور نیز رشدی روزافزون یافته است. در چنین شرایطی، محیط دستخوش تغییرات غیرقابل انتظار و ناگهانی است و مشتری هوشمندتر، آگاه تر و قدرتمندتر از گذشته شده است (پان[5]، 2006).
این تحولات سبب پیدایش شرکتهای جدیدی مبتنی بر بازارگرایی و مشتری گرایی شده است. این شرکتها علاوه بر توجه به خواستهها و نیازهای مشتریان مجدانه تلاش میکنند از انتظارات مشتریان نیز آگاهی یابند.
شرکتهای بازارگرا. این شرکتها در عرضه محصول خود به چند بازار متخصص هستند. توانایی آنها در عرضه محصولاتی خاص عامل اساسی در موفقیتشان میباشد و عناصر مختلف بازاریابی را با شرایط خاص هر بازار سازگار و منطبق میسازند.
شرکتهای مشتری مدار. این شرکتها از طریق محصولاتی که با نیازهای هر فرد منطبق شده به هر مشتری خدمت خاصی ارائه میدهند. یکی از ابزارهای حیاتی در این نوع بازاریابی رابطه مند، وجود پایگاه داده بروزشده میباشد.
- 2. کاستیهای دیدگاه آمیخته بازاریابی
در دائرهالمعارف بازاریابی «واترشوت[6]» به برخی از نارسائیهای مفهوم مدیریت آمیخته بازاریابی اشاره شده است:
1 – آمیخته بازاریابی بیشتر بر کاری که بازاریابی میتواند برای مشتری انجام دهد متمرکز است تا بر خود مشتری.
2 – آمیخته بازاریابی توجه خود را معطوف بازاریابی خارجی کرده و از بازار داخلی چشم پوشیده است.
3 – آمیخته بازاریابی از تعاملات بین متغیرهای آمیخته سخنی به میان نمیآورد.
4 – آمیخته بازاریابی دیدی مکانیکی نسبت به بازارها دارد.
5 – آمیخته بازاریابی مبتنی بر مبادله ای معاملهای است تا یک رابطه (بیکر[7]، 2003).
[1] . customer
[2] . company
[3] . competitor
[4] . change
[5] . Pan
[6] . Watershoot
متن کامل : پایان نامه سنجش رابطه میان مدیریت ارتباط با مشتری و ابعاد آن بر توسعه توان رقابتی