عنوان کامل پایان نامه کارشناسی ارشد : مطالعه آرا ملامحمّدطاهرقمی ومیرلوحی سبزواری درمخالفت باتصوف
تکه ای از متن پایان نامه :
6-6-10.رساله فیالفرائض.[1]
6-6-11.رساله فیالرضاع.[2]
6-6-12.رساله فیالسهو والشک.[3]
ان الاقــــامه فــی الزورا مــنیــتنا یطــــــوف مـــرقد آل خاتــم الرسل
من الجحیم نجی مـن زار قاسمـها وزار اطـــــهار ولـــــدنــاسخ المـلل[4]
6-7-2.دیوان قمی.ملامحمّدطاهر درابتدای این رساله120بیتی میگوید: «آن چیز که فقیر را به نوشتن رساله کشانید، آن بود که زیرا داخل دارالمؤمنین قم شدم جماعتی نقل کردند که در قم بعضی ادعای رفتن به آسمان ها دارند و خبر دادن از آسمان ها و جنیّان را خدمتگذار خانقاه خود میدانند.زیرا استماع این کلمات واقع گردید غیرت دینی در حرکت آمده و در دفع و زوال ایشان کوشیدم و راه آسمان ها برایشان بستم و با نوشتن رساله مریدان ایشان را تسلّی نمودم و حضرت آخوند با نوشتن جواب هنگامه ایشان راگرم کردو بازایشان رابه ضلالت وگمراهی قدیم انداخت».[5]
6-7-3.مونس الابرار.[6]محمّدطاهربا این اثرکه به احتمال زیاد ازاولین آثاروی باشد، درجرگه شعرا واردشد.این رساله که درفضائل امیرالمومنینعلی(علیهالسلام)واعتقادات بوده بطورضمنی به نقد تصوف ورجال آن پرداخته.
6-8.تألیفات درفضائل قرآن وحدیث
6-8-1.نورالایمانفیفضائلالقرآن.این رساله درفضائل قرآن وثواب تلاوت وخواص سوره های قرآن دراحادیث اهل بیتعلیهمالسلام می باشد.وهمچنین اندکی ازقواعدقرائت قرآن را نیز دربردارد.
[1].همان.
[2].سید مهدی رجایی،کتاب الاربعین(ملامحمد طاهر قمی) ،1418ق ،ص20 .
[3].همان.
[4].محمدطاهرقمی،عطیه ربانی، نسخه شماره(18682) کتابخانه مجلس شورای اسلامی،برگ107.
[5].اصول الفصول التوضیح،نسخه کتابخانه عمومی حضرت آیه الله گلپایگانی(رحمه الله علیه)،ص72.
[6]جعفریان،رسول،میراث اسلامی ایران، ج7،ص423. رساله مونس الابراردر میراث اسلامی ایران دفتر هفتم به کوشش محمدرضا ارجمند چاپ شده. این رساله به فارسی می باشد ودر380 بیت سروده شده.