دانلود متن کامل این پایان نامه در سایت abisho.ir |
۱-۶-اهداف
اهداف این پژوهش را می توان به صورت زیر بیان نمود:
- تبیین و بررسی سیاست جنایی ایران در خصوص جرایم منافی عفت؛
- ارزیابی سیاست جنایی ایران با فقه شیعه و مجازاتهای موجود؛
- بررسی سیاست جنایی در پیشگیری از جرائم منافی عفت؛
- راهکارهای پیشگیری از جرایم منافی عفت در قوانین مربوطه.
۱-۷- روش تحقیق
روش تحقیق این پژوهش توصیفی تحلیلی می باشد و مشتمل بر مراحل زیر است:
مرحله نخست: گرد آوری مطالب و اطلاعات پایه؛ در یک مطالعه کتابخانه ای و اسنادی، پژوهش ها و منابع موجود داخلی و مرتبط با موضوع جمع آوری و طبقه بندی خواهد شد. در ابتدا اطلاعات خام و متغیرهای مورد نیاز شناسایی و اطلاعات پایه و مستندات موجود از طریق مطالعات کتابخانهای و مستندات قبلی و مراجعات سازمانی جمع آوری می گردد.
مرحله دوم: بررسی، تجزیه و تحلیل، تعیین کیفیت و طبقه بندی اطلاعات کسب شده؛ در این مرحله به بررسی کیفیت اطلاعات، بررسی صحت اطلاعات و تفکیک و دسته بندی اطلاعات پرداخته میشود.
مرحله سوم: تحلیل؛ اطلاعات مورد نیاز در رابطه با بوسیله مراجعه به کتابها، پایان نامه ها و مقالات ذیربط با روش تحلیلی و توصیفی؛
مرحله چهارم: نتیجه گیری و ارائه نتایج برتر؛ در انتهای پژوهش پس از فیش برداری از منابع موجود و جمع آوری به تجزیه و تحلیل مواد قانونی مرتبط پرداخته می شود. که نتایج حاصل از آن در قالب پیشنهاداتی مطرح، تا مورد استفاده محاکم قضایی قرار گیرد.
مرحله پنجم: تهیه و تدوین گزارش نهایی پایان نامه.
۱-۸- سازماندهی و ساختار پژوهش
در نظر داریم که این پژوهش را در قالب پنج فصل به ترتیب ذیل تهیه و تنظیم نماییم.
فصل نخست: کلیات تحقیق
در این فصل کلیاتی را پیرامون موضوع پژوهش بیان می داریم تا با ذهن خواننده با آمادگی بشیتری وارد بحث اصلی نماییم.این کلیات شامل بیان مسئله، سوالات، فرضیه های تحقیق و پیشینه و …..است.
فصل دوم: ادبیات موضوع
در این فصل قصد داریم به بررسی ادبیات موضوعی تحقیق بپردازیم. ابتدای امر به مفهوم شناسی واژگان کلیدی می پردازیم، سپس انواع جرایم، بالاخص جرایم منافی عفت را بیان خواهیم نمود.
فصل سوم: سیاست جنایی ایران و اسلام در جرایم منافی عفت
در این فصل به بررسی ماهوی جرایم منافی عفت خواهیم پرداخت و ارکان این جرایم را بیان خواهیم نمود و تئوری پیشگیری در مورد جرائم منافی عفت را بررسی می کنیم.
فصل چهارم: بررسی جرایم منافی عفت از منظر قوانین شکلی و پیشگیری از جرایم منافی عفت
در این فصل آیین دادرسی این جرایم و طریقه اثبات این جرایم را بیان می نماییم، مواردی مانند قواعد و اصول آیین دادرسی در رابطه با جرائم منافی عفت، سیاست حاکم بر نحوه اثبات اعمال منافی در قوانین کیفری ایران را بررسی می کنیم.
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات
فصل دوم: ادبیات موضوع
۲-۱-سیاست جنایی
۲-۱-۱- مفهوم سیاست جنایی
سیاست جنایی[۱] مفهومی تازه از مبارزه با جرم است. مبارزه با جرم قرن ها عبارت بود از مجازات جرم، و جامعه بیش از این مجازات، وظیفه ای برای خود نمی یافت. ولی رفته رفته بر اثر پیشرفت علم و مخصوصاً روان شناسی و جامعه شناسی، رهبران جوامع دریافتند که دولت غیر از مجازات مجرمین، وظایفی دیگر نیز به عهده دارد. و جرم نیز پدیده ای فردی نیست، عواملی فراوان نیز در ایجاد و ظهور مجرم دخالت دارد که باید با تدابیر علمی و اجتماعی سنجیده مطالعه شده، با آن عوامل مبارزه کرد و این مبارزه حتی اگر با توفیق کامل همراه نباشد باری موجب کاهش میزان جرم می شود.
۲-۱-۱-۱-معنای لغوی
«سیاست جنایی از نظر لغوی به معنای تدبیر و تدبر و چاره اندیشی برای پدیده مجرمانه که در قلمرو سیاست جنایی شامل انحراف و جرم می شود آمده است. این تدبیر و تدبر ممکن است در قالب شیوه های مختلف رسیدگی و پاسخ های گوناگونی برای رویارویی با جرم یا انحراف متصور و معمول شود»( نجفی ابرندآبادی: ۱۳۸۵، ۱۳).
دکتر جعفری لنگرودی در تعریف سیاست جنایی چنین می نویسد :«سیاست جنایی یعنی اتخاذ اصول و تدابیر لازم در برابر جرائم و دفع آنها و یا کاستن آنها»(جعفری لنگرودی:۱۳۸۵، ج۳، ۱۲۲۱).
۲-۱-۱-۲-معنای اصطلاحی
اصطلاح سیاست جنایی دارای تعاریف مختلفی می باشد که در دو دسته کلی جای می گیرند: دسته ای شامل مفهوم مضیق سیاست جنایی می باشد و از تقدم زمانی برخوردار می باشد و دسته ای که در برگیرنده مفهوم موسعی از سیاست جنایی می باشد.